Aloe Vera en Kloven

Kloven is een heel vervelend iets wanneer je hier last van hebt. Het kan zelfs ernstige pijn veroorzaken. Dit wil je uiteraard vermijden, maar helaas zijn we hier vaak te laat bij. Aloe vera creme kan het natuurlijke herstel bevorden.

Hoe ontstaan kloven eigenlijk

Kloven ontstaan vaak wanneer er zich er een dikke laag eelt op de huid bevindt. Eelt beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Wanneer deze laag te dik wordt en de houdt droogt uit kan deze gaan scheuren. Bij kleine scheuren is dit uiteraard erg vervelend, maar is makkelijk te behandelen en zal sneller herstellen. Echter wanneer de scheuren dieper worden kan dit ernstige pijn veroorzaken en kan dit zelfs gaan bloeden, en in het ergste geval gaan ontsteken.

Het is daarom belangrijk om de huid goed te verzorgen en in de gaten te houden. Het belangrijkste is dat de huid ten alle tijden goed verzorgd wordt, ook wanneer je geen last hebt van kloven. Aloe vera is een van deze middelen die je kan gebruiken bij het verzorgen van de huid. Aloe vera zit bomvol met elementen die goed zijn voor de huid.

Het verzorgen van kloven

Bij kleine kloven is het goed om de Aloe vera voetencrème in grote hoeveelheid aan te brengen en deze goed uit te smeren tot deze volledig in de huid is getrokken. Bij grotere kloven geldt eigenlijk hetzelfde, maar is het raadzaam om op bezoek te gaan bij een pedicure. U kunt de voetencrème meerdere malen per dag aanbrengen. Hierdoor zal het natuurlijke proces zich versnellen. Wanneer de kloven eenmaal herstelt zijn is het aan te raden deze door te smeren, zodat de huid soepel en zacht blijft.